More
    BlogParenting Resources161 Disney Trivia Questions to Test Your Love for Disney

    161 Disney Trivia Questions to Test Your Love for Disney [With Answers]

    You may not know this, but there is a whole other world of Disney that you don’t see on TV. Did you know that Mickey and Minnie’s clothes are made from real cloth? That Walt Disney was afraid of mice? Or that a cake inspired the design for the castle in Sleeping Beauty? Try some Disney Trivia with our 161 questions if you want to test your knowledge!

    161 Disney trivia Questions and Answers – Test your True Fandom!

    1. Trivia Question: What year did Disneyland open?
    Answer: 1955.

    2. Trivia Question: Which one of Bashful & Jumpy isn’t one of the seven dwarfs?
    Answer: Jumpy 

    3. Trivia Question: What is the name of Wendy’s dog in Peter Pan?
    Answer: Nana.

    4. Trivia Question: Which Disney film includes the hit song ‘Let It Go’?
    Answer: ‘Frozen’.

    Related: 150 “would you rather” questions for kids that are SO FUN!

    5. Trivia Question: Who trained Hercules to be a hero?
    Answer: Philoctetes.

    6. Trivia Question: Who is the bear in ‘The Jungle Book’?
    Answer: Balloo

    7. Trivia Question: What is the name of the toy store in Toy Story 2?
    Answer: Al’s Toy Barn.

    8. Trivia Question: How many siblings does Prince Hans of the Southern Isles have in ‘Frozen’?
    Answer: 12

    9. Trivia Question: How many brothers does Prince Hans of the Southern Isles have in Frozen?
    Answer: 12.

    10. Trivia Question: Which poisonous fruit did Snow White eat?
    Answer: Apple

    11. Trivia Question: Which Full House character voices Aladdin?
    Answer: Steve.

    12. Trivia Question: How many bricks were used to make Cinderella’s Castle in Magic Kingdom?
    Answer: Zero

    13. Trivia Question: What is the name of Andy’s neighbor in Toy Story?
    Answer: Sid.

    14. Trivia Question: Which Disney film features the famous dialogue, “Mirror, mirror”?
    Answer: ‘Snow White’

    Related: 50 best riddles for kids for all grades with answers

    15. Trivia Question: What land is Big Thunder Mountain Railroad located in?
    Answer: Frontierland.

    16. Trivia Question: What are the names of Cinderella’s stepsisters?
    Answer: Anastasia and Drizella.

    17. Trivia Question: Who is the first animal in Disney’s ‘Dumbo’ to receive a baby from the storks?
    Answer: Mrs. Bear.

    18. Trivia Question: What is the name of Ariel and Prince Eric’s daughter?
    Answer: Princess Melody.

    19. Trivia Question: Who was Maui’s voice actor in ‘Moana’?
    Answer: Dwayne Johnson.

    20. Trivia Question: Which Disney Princess sings “Once Upon a Dream”?
    Answer: Aurora (Sleeping Beauty).

    21. Trivia Question: Moana was chosen by whom to return the heart?
    Answer: The ocean.

    22. Trivia Question: What are the names of Hades minions in Hercules?
    Answer: Pain and Panic.

    23. Trivia Question: What year was the original ‘Cinderella’ released?
    Answer: 1950.

    24. Trivia Question: Where does Mike Wazowski take his girlfriend Celia for her birthday dinner in Monsters, Inc.?
    Answer: Harryhausen’s.

    25. Trivia Question: Who plays the Genie in the 2019 live-action adaptation of ‘Aladdin’?
    Answer: Will Smith.

    26. Trivia Question: What does Hakuna Matata mean?
    Answer: No worries.

    27. Trivia Question: What are the names of the three films in the ‘Aladdin’ trilogy?
    Answer: ‘Aladdin’, ‘Aladdin And The King Of Thieves’ and ‘Aladdin: The Return Of Jafar’.

    28. Trivia Question: What is the name of the castle in Shanghai Disneyland Park?
    Answer: The Enchanted Storybook Castle.

    29. Trivia Question: What color is Rapunzel’s hair at the end of the film?
    Answer: Brown.

    30. Trivia Question: What are the names of the seven dwarfs in Snow White?
    Answer: Doc, Grumpy, Happy, Sleepy, Bashful, Sneezy, and Dopey.

    31. Trivia Question: The sorcerer’s name in Fantasia spells what backward?
    Answer: Disney.

    32. Trivia Question: In Toy Story, what is the name of the child who owns the toys?
    Answer: Andy.

    33. Trivia Question: How many fingers does Mickey Mouse have?
    Answer: Four.

    34. Trivia Question: What color hair does Ariel have in ‘The Little Mermaid’?
    Answer: Red.

    35. Trivia Question: Genie was stuck in the lamp for how many years before Aladdin found him?
    Answer: 10,000 years.

    36.Trivia Question: What was the name of Walt Disney’s first cartoon character?
    Answer: Oswald the Lucky Rabbit.

    37. Trivia Question: Which color dress does Cinderella wear to the ball?
    Answer: Blue.

    38. Trivia Question: Who is Mufasa’s trusted advisor in The Lion King?
    Answer: Zazu.

    39. Trivia Question: What is the slogan for ‘Monsters Incorporated’?
    Answer: “We scare because we care”.

    40. Trivia Question: Christian Bale is the voice behind which character in Pocahontas?
    Answer: Thomas.

    41. Trivia Question: How many dwarfs does Snow White live with?
    Answer: Seven dwarfs.

    42. Trivia Question: Who is the fashion designer in The Incredibles?
    Answer: Edna Mode.

    43. Trivia Question: Angelina Jolie brought which Disney villain to life?
    Answer: Maleficent.

    44. Trivia Question: What type of creature is the Disney sidekick Mushu?
    Answer: Chinese dragon.

    45. Trivia Question: Which Disney Princess attended Elsa’s coronation day in Arendelle?
    Answer: Rapunzel.

    46. Trivia Question: What is the name of Belle’s father in Beauty and the Beast?
    Answer: Maurice.

    47. Trivia Question: What is the address Dory has to memorize in ‘Finding Nemo’?
    Answer: 42 Wallaby Way, Sydney.

    48. Trivia Question: Which Disney Princess did Lily James portray in a 2015 live-action-remake?
    Answer: Cinderella.

    Related: 90+ witty math jokes that are pi-fect and Acute!

    49. Trivia Question: Who serves Pinocchio’s conscience?
    Answer: Jiminy Cricket.

    50. Trivia Question: In ‘The Jungle Book’, what kind of animal is King Louis?
    Answer: Orangutan.

    51. Trivia Question: Who is Goofy’s son?
    Answer: Maximilian Goof (or Max for short).

    52. Trivia Question: What’s the name of the circus in the 1941 animated film Dumbo?
    Answer: WDP Circus.

    53. Trivia Question: What is the name of the antagonist from ‘The Little Mermaid’?
    Answer: Ursula.

    54. Trivia Question: What was the first Pixar movie?
    Answer: Toy Story.

    55. Trivia Question: Who did Pocahontas’ father want her to marry?
    Answer: Kocoum.

    56. Trivia Question: How old is Crush in Finding Nemo?
    Answer: 150 years. 

    57.Trivia Question: Who brings Pinocchio to life?
    Answer: Blue fairy.

    58. Trivia Question: What is the name of Sleeping Beauty’s Prince?
    Answer: Prince Phillip.

    59. Trivia Question: What does the enchanted cake in ‘Brave’ turn Merida’s mother into?
    Answer: A bear.

    60. Trivia Question: Emperor Kuzco turns into what animal in The Emperor’s New Groove?
    Answer: Llama.

    61. Trivia Question: Which kind of wood is Pinocchio made of?
    Answer: Oak.

    62. Trivia Question: Who is Remy’s culinary hero in Ratatouille?
    Answer: Chef Auguste Gusteau.

    63. Trivia Question: What color eyes does Cinderella have?
    Answer: Blue.

    64. Trivia Question: Pongo and Perdita originally had how many puppies in 101 Dalmatians?
    Answer: 15.

    65. Trivia Question: What is Tarzan’s adopted mother’s name?
    Answer: Kala.

    66. Trivia Question: What is the name of Cinderella’s evil mother?
    Answer: Lady Tremaine.

    67. Trivia Question: Who composed the music for Toy Story?
    Answer: Randy Newman.

    68. Trivia Question: What are the three mountains in Magic Kingdom?
    Answer: Space Mountain, Splash Mountain, and Big Thunder Railroad Mountain.

    69. Trivia Question: What is Princess Mia’s full name in The Princess Diaries?
    Answer: Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi.

    70. Trivia Question: What do Aladdin and his monkey Abu steal from the marketplace when you’re first introduced to them in the movie?
    Answer: A loaf of bread.

    71. Trivia Question: The Haunted Mansion is home to how many happy haunts?
    Answer: 999.

    72. Trivia Question: What’s the first monster Hercules fights when he arrives in Thebes?
    Answer: Hydra.

    73. Trivia Question: Rapunzel’s chameleon in Tangled is called what?
    Answer: Pascal.

    74. Trivia Question: Which Disney princess has a tattoo?
    Answer: Pocahontas.

    75. Trivia Question: Who said: “Fish are friends not food”?
    Answer: Bruce.

    76. Trivia Question: All you need is a little faith, trust, and what else?
    Answer: Pixie dust.

    77. Trivia Question: Who was the only Disney main character who didn’t talk throughout the entire film?
    Answer: ‘Dumbo’.

    78. Trivia Question: Which Disney character sings “Kiss the Girl”?
    Answer: Sebastian.

    79. Trivia Question: What facial feature of Pinocchio grows when he lies?
    Answer: Nose.

    80. Trivia Question: What were Mickey Mouse’s first spoken words ever?
    Answer: Hot dog.

    81. Trivia Question: What high school did Troy and Gabriella attend in High School Musical?
    Answer: East High School.

    82. Trivia Question: What’s the name of the giant whale that swallowed Pinocchio?
    Answer: Monstro.

    83. Trivia Question: What name does Mulan pick for herself while pretending to be a man?
    Answer: Ping.

    84. Trivia Question: Which prominent Disney character makes an appearance as a stuffed animal in ‘Frozen’?
    Answer: Mickey Mouse.

    85. Trivia Question: Duchess is a mother to how many kittens in The Aristocats?
    Answer: Three – Marie, Berlioz, and Toulouse.

    86. Trivia Question: Which was the first-ever Disney Movie?
    Answer: ‘Snow White And The Seven Dwarfs’.

    87. Trivia Question: What is Flynn Rider’s real name in Tangled?
    Answer: Eugene Fitzherbert.

    88. Trivia Question: Who is Miguel’s idol in Coco?
    Answer: Ernesto de la Cruz.

    89. Trivia Question: How many siblings did Walt Disney have?
    Answer: Four.

    90. Trivia Question: How many Muses are in Hercules?
    Answer: Five.

    91. Trivia Question: What is the name of Prince Eric’s dog in The Little Mermaid?
    Answer: Max.

    92. Trivia Question: The Princess and the Frog is set in which city?
    Answer: New Orleans.

    93. Trivia Question: What were Aladdin’s three wishes?
    Answer: To become a prince, to be rescued from drowning, and to free the Genie.

    94. Trivia Question: Who said: “It’s kind of fun to do the impossible”?
    Answer: Walt Disney.

    95. Trivia Question: How many stones were used to make Cinderella’s Castle in Magic Kingdom?
    Answer: None!

    96. Trivia Question: Mowgli was raised by what animals in The Jungle Book?
    Answer: Wolves.

    97. Trivia Question: Which princess is based on a real person?
    Answer: Pocahontas.

    98. Trivia Question: Who was the first cartoon character to get a star on the Hollywood Walk of Fame?
    Answer: Mickey Mouse.

    99. Trivia Question: Which Disney Princess has a chameleon as a sidekick?
    Answer: Rapunzel.

    100. Trivia Question: What is the name of the Italian restaurant where Lady and the Tramp share spaghetti?
    Answer: Tony’s Restaurant.

    101.Trivia Question: Which popular princess has the longest hair?
    Answer: Rapunzel.

    102. Trivia Question: How old is Meredith Blake in 1998’s The Parent Trap?
    Answer: 26.

    103. Trivia Question: What fireworks show replaced Wishes in 2017?
    Answer: Happily Ever After.

    104.Trivia Question: What is Mulan’s pet dragon called?
    Answer: Mushu.

    105. Trivia Question: Which Disney character sings “How Far I’ll Go”?
    Answer: Moana.

    106. Trivia Question: What are the names of the little fox and the hound from 1981’s The Fox and the Hound?
    Answer: Tod (fox) and Copper (hound dog).

    107. Trivia Question: Elizabeth Swann tells the pirates in Pirates of the Caribbean that her last name is what?
    Answer: Turner.

    108.Trivia Question: What is the name of the teacup from ‘Beauty And The Beast’?
    Answer: Chip Potts.

    109. Trivia Question: What is the name of Simba and Nala’s daughter?
    Answer: Kiara.

    110. Trivia Question: Quasimodo was the bell-ringer of which famous cathedral?
    Answer: Notre Dame.

    111.Trivia Question: How many sisters does Ariel have?
    Answer: Six.

    112. Trivia Question: Julie Andrews made her feature film debut in which Disney movie?
    Answer: Mary Poppins.

    113. Trivia Question: Which planet do guests visit in Star Wars: Galaxy’s Edge?
    Answer: Batuu.

    114. Trivia Question: What are the names of the Three Good Fairies in Sleeping Beauty?
    Answer: Flora, Fauna,
    and Merryweather.

    115.Trivia Question: Which two Disney princesses are not authorized Disney princesses?
    Answer: Anna and Elsa.

    116. Trivia Question: In Monster’s, Inc., there’s nothing more toxic or deadly than what?
    Answer: A human child.

    117. Trivia Question: Which classic movie is Wall-E a fan of?
    Answer: Hello, Dolly!.

    118.Trivia Question: Which song do Cinderella and Prince Charming dance to at the ball?
    Answer: ‘So This Is Love’.

    119. Trivia Question: Mike and Sulley joined which fraternity in Monsters University?
    Answer: Oozma Kappa.

    120. Trivia Question: Who was the first black Disney princess?
    Answer: Princess Tiana.

    121. Trivia Question: What’s the name of the daycare that Andy’s toys end up at in Toy Story 3?
    Answer: Sunnyside.

    122.Trivia Question: Which princess has a live-action remake released in 2020?
    Answer: Mulan.

    123. Trivia Question: Disney introduced its first animated openly gay character in which movie?
    Answer: Onward.

    124. Trivia Question: Joy, Fear, Anger, Disgust, and Sadness guide whose emotions in Inside Out?
    Answer: Riley.

    125.Trivia Question: Which princess is the oldest Disney princess?
    Answer: Elsa.

    126. Trivia Question: What was Nemo’s mother’s name?
    Answer: Coral.

    127. Trivia Question: Which character tells Buzz that he’s his father?
    Answer: Zurg.

    128. Trivia Question: Which Disney princess is the youngest?
    Answer: Snow White and Princess Jasmine.

    129. Trivia Question: Dory suffers from what?
    Answer: Short-term memory loss.

    130. Trivia Question: What was the first animated film to earn a Best Picture nomination?
    Answer: Beauty and the Beast.

    131. Trivia Question: Who was the first Disney princess?
    Answer: Snow White.

    132. Trivia Question: What name did Ursula go by when she took human form?
    Answer: Vanessa.

    133. Trivia Question: Russell belongs to which scouting organization in Up?
    Answer: The Wilderness Explorers.

    134.Trivia Question: What’s the name of Snow White’s prince?
    Answer: Prince Florian.

    135. Trivia Question: Which Grammy winner composed the songs on the Tarzan soundtrack?
    Answer: Phil Collins.

    136. Trivia Question: What was the name of Jessie’s original owner in Toy Story 2?
    Answer: Emily.

    137.Trivia Question: Which animal was Tarzan brought up by?
    Answer: Gorilla.

    138. Trivia Question: Who said: “The past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it”?
    Answer: Rafiki.

    139. Trivia Question: The Queen of Hearts wants her roses what color in Alice in Wonderland?
    Answer: Red.

    140. Trivia Question: Who was Geppetto’s pet in Pinocchio?
    Answer: Figaro.

    141.Trivia Question: What is Simba’s mother’s name?
    Answer: Sarabi.

    142. Trivia Question: Who was Experiment 626?
    Answer: Stitch.

    143. Trivia Question: Princess Jasmine’s tiger is named what?
    Answer: Rajah.

    144. Trivia Question: What animal is ‘Dumbo’?
    Answer: Elephant.

    145. Trivia Question: What kind of insect is Flik in A Bug’s Life?
    Answer: Ant.

    146. Trivia Question: What is the name of Pixar’s lamp mascot?
    Answer: Luxo Jr.

    147.Trivia Question: Which Disney film has the tagline, “Fish are friends, not food”?
    Answer: ‘Finding Nemo’.

    148. Trivia Question: Who sang “I’ll Make a Man Out of You” in Mulan?
    Answer: Donny Osmond.

    149. Trivia Question: What is the “cutest little town” in Carburetor County?
    Answer: Radiator Springs.

    150. Trivia Question: What’s the name of the Princess in ‘Aladdin’?
    Answer: Princess Jasmine.

    151. Trivia Question: Walt Disney had how many kids?
    Answer: Two (Diane and Sharon).

    152. Trivia Question: World Showcase consists of how many countries?
    Answer: 11.

    153. Trivia Question: What is the name of Disney’s private island?
    Answer: Castaway Cay.

    154. Trivia Question: Who wrote the hit song ‘You’ve Got A Friend In Me’?
    Answer: Randy Newman.

    155. Trivia Question: Which Pixar character said: “Our fate lives within us. You only have to be brave enough to see it”?
    Answer: Merida.

    156. Trivia Question: “at Big Beautiful Tomorrow” is the theme song of which iconic Disney ride in Magic Kingdom?
    Answer: Carousel of Progress.

    157. Trivia Question: How many theme parks are in Walt Disney World?
    Answer: Four (Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, and Hollywood Studios).

    158. Trivia Question: What is the name of Elsa’s sister in ‘Frozen’?
    Answer: Anna.

    159. Trivia Question: Which siblings were behind a number of Disney movie scores and It’s a Small World (After All)”?
    Answer: The Sherman Brothers.

    160. Trivia Question: What are the names of CruCruella’snchmen in 101 Dalmatians?
    Answer: Jasper and Horace.

    161. Trivia Question: In ‘Zotopia’, what kind of animal is Judy Hopps?
    Answer: Bunny.

    How many of the above Disney trivia questions were you able to answer? 

    If you answered 120 or above, you definitely are a true fan. If not, you will get there for sure! 

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    AUTHOR
    Shreya Saluja
    Shreya is currently working with SplashLearn in the Brand & Communications team. Apart from refining content and marketing strategies, she loves to read, write & binge watch in her leisure time. She loves to debate about anything & everything and trust dogs a lot more than humans.

    Most Popular

    About SplashLearn

    Enter the Splashverse! Inspire lifelong curiosity with this game-based PreK-5 learning experience loved by over 40 million children. SplashLearn is the perfect balance of learning and game-play that your little one needs to build math and reading confidence.